ceturtdiena, 2016. gada 21. aprīlis

Uz Jauniešu Saeimu!

Sveicam 9,a klases skolnieci Lindu Tralli - viņa ir viena no 100 jauniešiem, kas 29.aprīlī dosies uz Rīgu, lai piedalītos Jauniešu Saeimā.
Lūk, ko raksta laikraksta "Druva" žurnāliste Kitija Ločmele:

Pieci vēsturiskā Cēsu rajona jaunieši Amanda Zariņa no Jaunpiebalgas vidusskolas, Elza Luīze Ciganska no Rāmuļu pamatskolas, Kerija Broka no Raunas vidusskolas, Linda Tralle no Līgatnes vidusskolas un Kalvis Kaļva no Draudzīga Aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas piedalīsies 6. Jauniešu Saeimā.
Jau sesto gadu Latvijas Republikas Saeima rīko projektu "Jauniešu Saeima". Tajā ievēlēti simts jaunieši, par kuru idejām, balsojot elektroniski, saņemts lielākais balsu skaits.
29. aprīlī jaunieši pulcēsies Saeimas namā, lai caur pašu pieredzi izprastu likumdevēja darba specifiku un no tribīnēm uzrunātu vienaudžus par sabiedrībā aktuālām tēmām.

Līgatnes vidusskolas 9. klases audzēkne Linda Tralle Jauniešu Saeimai iesniedza ideju par jauniešu iesaistīšanu brīvā laika pavadīšanā, aktīvi sportojot un atsvaidzinot zināšanas par veselīgu uzturu. Linda stāsta, ka šāda ideja radusies, jo jauniete pati aizrāvusies ar aktīvi un veselīgu dzīvesveidu. "Mūsdienās aktuālas ir divas problēmas atkarība no viedtālruņiem un sēdošs dzīvesveids , ko novēroju arī savā skolā. Manuprāt, būtu svarīgi izveidot programmu, ar kuras palīdzību tiktu veicināta jauniešu aktivitāte starpbrīžos, piemēram, dažādi kopīgi vingrinājumi. Tāpat skolās jauniešiem ne vien tiktu piedāvāti sezonālie augļi, bet arī pusdienās tiktu pasniegta sabalansēta pārtika," stāsta 9. klases audzēkne. Viņa norāda, ka, iesniedzot savu ideju, nedomājusi tik tālu tikt. "Tas man bija liels pārsteigums, tāpēc tagad esmu ļoti apņēmīgi noskaņota, ka mana ideja tiks izskatīta, jo vēlos, lai ikviena jaunieša veselība uzlabotos un vairotos pozitīvisms," tā Līgatnes vidusskolas 9. klases audzēkne Linda Tralle.