svētdiena, 2015. gada 1. novembris

Mūsu skola piedalās "HansaMedia" Latvijas 97. dzimšanas dienas apsveikuma veidošanā


Līgatnes pilsētas bibliotēka ir viena no 97 Latvijas bibliotēkām, kura izraudzīta Latvijas video apsveikuma „Latvijai 97! Vārdi” veidošanā. 
24. oktobra novakarē bibliotēkā notika video klipa filmēšana - Līgatnes novada vidusskolas 1.a klases skolnieks Rihards Kudrjavcevs lasīja fragmentu no grāmatas „Latvijas fotomāksla”.

    Jau kopš 2012.gada „HansaMedia” veido apsveikumus Latvijai.
   Šogad, kad Latvija svinēs 97.dzimšanas dienu, tēma ir „Vārdi”. Apsveikums tiks veidots, lasot tekstu no 97 grāmatām, kas hronoloģiski izdotas no 1918.līdz 2015.gadam. Grāmatas izvēlējusies Latvijas Nacionālā bibliotēka, tās tika paņemtas un ar tām šobrīd apbraukā 97 bibliotēkas visā Latvijā. Grāmatas pirmklasnieki atver 18.lappusē un lasa rindkopu. No dažādajiem vārdiem, kas izlasīti, rakstnieks Pauls Bankovskis izveidojis apsveikumu, kas skan kā stāstiņš – pantiņš. 97 pirmklasnieki, 97 grāmatas un kopīgi izveidots apsveikums mūsu valstij.
    Pirmizrāde, kurā būs redzami fragmenti no apsveikuma,  būs redzama 11. novembrī LTV1 raidījumā "Panorāma". Savukārt 18.novembrī visus lasījumus varēs redzēt pie Brīvības pieminekļa uz lielā ekrāna.
Foto Inese Ramule