piektdiena, 2015. gada 30. janvāris

eTwinning projekts

8.a klase, kā arī aktīvākie 9.a klases skolēni,  kopā ar Spānijas skolu no Palensijas uzsākuši Internetprojektu "From cold to hot", kura laikā līdz maija beigām pētīs laikapstākļus un aktivitātes divās klimata ziņā ļoti atšķirīgās valstīs. Projekta darba valoda ir angļu valoda.



Aleksandras Hiļčukas zīmētais projekta logo


Līgatnes bērnu zīmējumi radioteātrī

Ieskaties!

http://lr1.lsm.lv/lv/raksts/radioteatris-berniem/laura-gundara-luga-kipars-pipars.a47746/

trešdiena, 2015. gada 28. janvāris

Šodien-Draudzīgā aicinājuma diena!

Paldies skolēniem un skolotājiem par Līgatnes novada vidusskolai dāvinātajām grāmatām!

Skolā viesojās pagājušā mācību gada apmaiņas skolniece no Beļģijas. Dona uzdāvināja grāmatu par savu valsti un atveda sveicienus  no Klāras, kas arī 3 mēnešus mācījās Līgatnes novada vidusskolā.



otrdiena, 2015. gada 27. janvāris

Sveicam Nikolu Drēviņu!

Apvienoto novadu 8.klašu latviešu valodas un literatūras olimpiādē Nikolai Drēviņai, 8.a klases skolniecei,- atzinība.
Sveicam Nikolu un viņas skolotāju Baibu Aizupieti!

pirmdiena, 2015. gada 26. janvāris

Brauksim slēpot uz Žagarkalnu!

Sporta skolotāja Līga Andersone trešdien, 28.janvārī, aicina doties slēpot uz Žagarkalnu.
Piesakies!

ceturtdiena, 2015. gada 22. janvāris

Sveicam 12.b klases skolnieci Iritu Kupicu-Semaško!

7 novadu latviešu valodas un literatūras olimpiādē 12.b klases skolniecei Iritai Kupicai-Semaško -  III vieta!
Sveicam Iritu un viņas skolotāju Daci Bērziņu!

otrdiena, 2015. gada 20. janvāris

Draudzīgais aicinājums

     Ir pagājuši astoņdesmit gadi kopš dienas, kad 1935.gada 28.janvārī Latvijas Ministru prezidents Kārlis Ulmanis aicināja iedzīvotājus palīdzēt savai skolai,dāvināt dzimtās skolas bibliotēkai grāmatas un līdzekļus to iegādei.  Tā tapa Draudzīgais aicinājums "Atminies savu skolu!".

Arī Līgatnes novada vidusskola aicina atcerēties savu skolu.

Daudziem no mums mājās ir grāmatas, iespējams, dažas no tām jau sen ir izlasītas un vairs nav nepieciešamas. Ļausim šīm grāmatām uzsākt jaunu dzīvi un iepriecināt arī citus lasītājus!

pirmdiena, 2015. gada 19. janvāris

Janvāris- barikāžu atceres mēnesis


Sniega dienas sportiskās aktivitātes

19.janvārī ar dažādām sportiskām aktivitātēm svaigā gaisā tika svinēta Pasaules Sniega diena.
Prieks par  visiem, kas piedalījās! Paldies visiem, kas palīdzēja organizēt!


Pasaules Sniega dienas radošais konkurss

4.a klases skolēnu darbs.




Patrīcija Nora Blūmentāle( 3.a kl.)
„Sniega karaliene”
Reiz senos laikos kādā dienā beidza snigt sniegs. Visiem cilvēkiem un zvēriem likās, ka noticis kas savāds.
Pēkšņi sāka snigt un atkal beidza.
Zaķenīte Mare un kaķenīte Kate domāja, ka sniega karaliene ir slima. Abas gribēja uzkāpt lielajā sniega kalnā un to pārbaudīt. Taču mātes neļāva. Meitenes pa nakti aizlavījās līdz kalnam un sāka garo ceļu pie sniega karalienes Annas.
Ceļš nebija viegls. Ap rīta pusi abas meitenes bija kalna virsotnē. Visi zaķi satraucās , kur palikusi  Mare, bet kaķi – kur palikusi Kate. Mare pirmā ieraudzīja sniega pili un parādīja to Katei. Meitenes iegāja iekšā un redzēja, ka Anna patiešām ir slima. Sniega karaliene pastāstīja meitenēm, ka dzīvības ūdens upe ir uz rietumiem. Un, ka tieši tas ūdens viņu izārstēs. Meitenes nekavējoties devās pēc dzīvības ūdens. Pēc brīža meitenes bija atpakaļ.
Anna padzērās dzīvības ūdeni un kļuva vesela, un atkal sāka snigt sniegs.
Sniega karaliene Anna  par pateicību abām meitenēm uzdāvināja siltus džemperus, zeķes , cimdus, šalles un cepures. Meitenes bija laimīgas. Viņas ātri vien atgriezās mājās. Vecāki bija laimīgi, ka viņu meitas atgriezušās mājās. Viņas izstāstīja par notikušo vecākiem. Un vecāki ar savām meitām ļoti lepojās.

Evelīnas Frolovas darbs
     5.a klases skolniece Paula Pīlēģe- videokonkursa uzvarētāja.

trešdiena, 2015. gada 14. janvāris

Stārķis izglābts!

   Augšlīgatnes iedzīvotāji pateicas Līgatnes novada vidusskolas 6.a klases skolniekam Mikum Niejgodam un līgatnietim, Cēsu DAVĢ skolniekam Dāvim Patrikam Janitēnam, par izglābto stārķi. Stārķis šobrīd dzīvo zemnieku saimniecības siltā kūtiņā un jau sadraudzējies ar tītaru.


piektdiena, 2015. gada 9. janvāris

Skolēnu deju kolektīvu vadītāji Līgatnē

Šodien Līgatnes novada kultūras namā pulcējās vēsturiskā Cēsu rajona skolēnu deju kolektīvu vadītāji, lai precizētu skolēnu dziesmu un deju svētku repertuāru.
Paldies vidusskolas deju kolektīvu vadītājai Daigai Meisterei, koncertmeistarei Dacei Zariņai un brašajiem dejotājiem par sadarbību deju iestudēšanā!


ceturtdiena, 2015. gada 8. janvāris

Pasaules Sniega diena 2015

     Janvārī atkal tiks rīkota Pasaules sniega diena, un tai veltītie pasākumi notiks daudzviet Latvijā. Pasaules sniega dienas organizēšana jau kļuvusi par labu tradīciju, un visā pasaulē un arī mūsu valstī tā notiks jau ceturto gadu pēc kārtas. Pasaules Sniega diena ir ikgadējs sniega festivāls bērniem, lai tie varētu iepazīt dažādas aktivitātes uz sniega un dažādus ziemas sporta veidus. Šo ideju ir radījusi Starptautiskā Slēpošanas Federācija (FIS), bet Latvijā par Pasaules sniega dienas pasākumu norisi rūpējas Latvijas Slēpošanas Savienība (LSS) sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK). Pasaules Sniega dienas pasākumu rīkošana ir vērsta uz to, lai bērni un viņu vecāki varētu izmēģināt visdažādākās aktivitātes uz sniega, un arī nākotnē turpinātu nodarboties ar ziemas aktivitātēm. 
Arī mūsu skola un novads 19.janvārī organizē Sniega dienu!