sestdiena, 2013. gada 28. decembris

Prakse Līgatnes novada vidusskolā

Novembrī un decembrī Līgatnes novada vidusskolā pedagoģisko praksi izgāja LU Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes 4.kursa studente Elīna Timčenko. Praksi vadīja 1.a klases audzinātāja Santa Šūmane. Kā mīļu un jauku skolotāju Elīnu iepazina ne tikai 1.klases skolēni, bet arī lielāko klašu audzēkņi sporta, ģeogrāfijas un angļu valodas stundās.
Lai veiksmīgs pēdējais mācību pusgads universitātē!




piektdiena, 2013. gada 27. decembris

No sirds uz sirdi



Kā ierasts, nu jau ceturto gadu pēc kārtas, Līgatnes novada vidusskolas jaunieši Ziemassvētku un balto cerību laikā dodas ciemos pie Līgatnes novada Sociālās aprūpes centra senioriem.
Jaunieši ar ģimeņu palīdzību sagādāja Sociālajā aprūpes centrā mītošajiem 22 senioriem katram individuālu, ar ģimeņu siltumu sarūpētu dāvaniņu no mājām, kādu kārumu – ievārījuma, kompota, sulas burciņu, arī mājās konservētie gurķīši tīri labi noderēja. Īstā pievienotā vērtība šīm dāvaniņām – ģimeņu sirdssiltums un mājīguma sajūta. Ļoti atsaucīgi bija vidusskolas klašu audzēkņi un abas devītās klases, kuras sadzirdēja Ziemassvētku aicinājumu. 9.b klases skolēni pagatavoja arī 3 skaistus Adventa vainagus, ar kuriem rotāt telpas Sociālajā aprūpes centrā.
Ciemošanās laikā jaunieši sirdsiltiem vārdiem, skanīgu dzeju un dziesmām, kokles spēles pavadījumā priecēja seniorus, kuri ļoti gaidīja jaunās paaudzes ciemiņus, dziedāja līdzi un veltīja arī siltu smaidu vai atsaucīgu skatienu...Gaismas gariņi iemājoja visās istabiņās, gaisma noglāstīja ikvienu seju un dvēseli.
Īpašs paldies jauniešiem un ģimenēm 9.a klasē – Samantai Kalniņai, Agutei Klintij, Annijai Lagonei, Marekam Juškovam, Gustavam Mellītim – par atsaucību, apmeklējot Līgatnes novada Sociālās aprūpes centru, par to, kas pasaulē paliek neredzams un neieraugāms, bet mīt katra sirdī.
Līgatnes novada vidusskolas skolotāja
Dace Bērziņa

Ziemassvētku koncerts

Paldies visiem skolēniem un skolotājiem par jauko skolas Ziemassvētku koncertu!
Vairāk foto www.ligatne.lv


                                                                                     Foto Anita Jaunzeme

piektdiena, 2013. gada 20. decembris

Liecības, liecības, liecības...

20.decembrī  skolēni saņem liecības par I pusgadu. Par Ziemassvētku vecīša sarūpētajām dāvanu paciņām jāsniedz priekšnesumi.

ceturtdiena, 2013. gada 19. decembris

Izrāde "Sniega karaliene"

Šodien ar lieliem panākumiem 4 reizes tika izrādīta 4.a klases iestudētā luga "Sniega karaliene" (režisore skolotāja Daiga Meistere). Pēc skatītāju lūguma izrāde tiks spēlēta arī janvārī.

                                            Foto Liene Pīlēģe

trešdiena, 2013. gada 18. decembris

Ziemassvētku eglīte

Līgatnes novada vidusskolas Ziemassvētku eglīte 20.decembrī plkst. 18.00 Līgatnes kultūras namā

pirmdiena, 2013. gada 16. decembris

Mēs lepojamies!

Lepojamies ar savu kādreizējo kolēģi bibliotekāri Vinetu Puriņu, kas tagad vada Tumes bibliotēku . Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrības īstenotajā projektā "Latvijas Gaismas pilis. 21.gadsimta Latvijas jaunās bibliotēkas" Tumes bibliotēka ir izvēlēta kā viena no skaistākajām, mūsdienīgākajām un mājīgākajām Latvijas bibliotēkām.

Kursi Briselē

16. un 17.decembrī skolotāja Ineta Bērziņa kopā ar vēl 4 skolotājiem no Latvijas piedalās kursos "Tīmekļa drošība mācību darbā"  Beļģijā, Briselē. Lai dotos uz Briseli, bija nepieciešama vismaz 2 gadu sekmīga pieredze darbā ar E-twinning projektiem un labas angļu valodas zināšanas.
Dalībniekiem no dažādām Eiropas valstīm ir iespēja praktiski darboties speciāli aprīkotā mācību centrā „Future Classroom Lab”, kā arī apgūt tīmekļa drošības pamatus. Dažas no apmācību tēmām: kā droši izmantot sociālos tīklus, mobilās ierīces, tiešsaistes rīkus; kā tikt galā ar autortiesībām un datu drošību. Semināru organizē eTwinning Centrālais atbalsta dienests.

ceturtdiena, 2013. gada 12. decembris

"Gada cilvēks"

Līgatnes novada vidusskolas mūzikas skolotāja Dace Bicāne nominēta laikraksta "Druva" organizētajā aptaujā "Gada cilvēks 2013". Mēs lepojamies ar savu kolēģi!


Koncerts Jūrmalā

Līgatnes novada vidusskolas koris šodien sniedz Ziemassvētku koncertu Jūrmalas mūzikas vidusskolā. Kori vada skolotāja Dace Bicāne.

trešdiena, 2013. gada 11. decembris

Sveicam Aguti Klints!

Starpnovadu bioloģijas olimpiādē 9.a klases skolniece Agute Klints ieguvusi atzinību (4.labākais rezultāts). Agutes bioloģijas skolotāja ir Skaidrīte Gasperte.

piektdiena, 2013. gada 6. decembris

Spartakiāde netradicionālajās stafetēs

Šodien Līgatnes novada vidusskolas skolēni piedalījās Latvijas skolu sporta federācijas rīkotajā 67.spartakiādē netradicionālajās stafetēs Jelgavā.

                                                                                                 Foto Beāte Kobilinska

ceturtdiena, 2013. gada 5. decembris

Līgatnes novada vidusskolas skolēnu darbi pasaulē


            Līgatnes novada vidusskolas skolēni, kopā ar skolotāju I.Bērziņu sadarbojoties e-Twinninga projektos, saņēma pēkšņu ielūgumu no Slovākijas partneriem piedalīties skolēnu darbu izstādē Piran pilsētas svētkos Slovākijā.
            Tā kā  gatavoties izstādei laika tikpat kā nebija, skolotāja Dace Štrassere izstādei nosūtīja darbus no skolā uzkrātiem labākajiem skolēnu darbiem mācību gadā. Slovāku partneri bija sajūsmināti par latviešu skolēnu vizuālās mākslas darbu kvalitāti un iesniedza šos darbus jauno mākslinieku izstādei projektā Piran, Slovēnija – Berlīne, Vācija.
            Pēc piedalīšanās šajā projektā Līgatnes novada vidusskola saņēma pateicību.

Informāciju sagatavoja:
Līgatnes novada vidusskolas skolotāja I.Bērziņa

Apsveicam Melisu Kronbergu!




Bērnu un jauniešu centrs „Daugmale” jau vairākus gadus rīko interneta konkursu „Mana Latvija”. Skolēniem no visas Latvijas vecumā no 9-15 gadiem un vecumā no 16-18 gadiem bija iespēja trīs nedēļu garumā atbildēt uz dažādiem jautājumiem un sagatavot mājas darbu – izveidot krustvārdu mīklu.
Pēc skolotājas Inetas Bērziņas ierosinājuma dalību konkursā uzsāka vairāki skolēni. Pusfinālā tika uzaicināti trīs Līgatnes novada vidusskolas skolēni – 6.b klases skolnieks Aleksis Gabliks, 7.b klases skolēni Dāvids Aumeisters un Melisa Kronberga. Piedalīties aizbrauca 7.b klases skolēni. Pēc konkursa klātienes kārtas pirmo vietu ieguva Melisa Kronberga.
Apsveicam Līgatnes novada vidusskolas 7.b klases skolnieci Melisu Kronbergu ar iegūto uzvaru!

otrdiena, 2013. gada 3. decembris

Ziema teju, teju būs klāt, bet domas jau  pavasarī...
2014.gada 24.maijā Līgatnes vidusskola gaida savus absolventus skolas salidojumā!(sun)

Tev, Tavam skolotājam, skolotājai un Taviem klasesbiedriem šajā dienā jābūt tai vietā, kur vislabāk klājies- Līgatnes vidusskolā, tāpēc laikus ieplāno  šo dienu svētkiem un sūti ziņu tālāk, lai SAVĒJIE, kas kādu iemeslu dēļ mīt ārzemēs, varētu laikus iegādāties biļeti mājupceļam uz Līgatni.

Ja vēlies  palīdzēt svētku organizēšanā- raksti
Baibai Aizupietei           baibaiz@inbox.lv 
 vai  Dacei Zariņai         DaZar@inbox.lv!